...

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü

PROTEOMİKS VE HAYVAN ZEHİRLERİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünde bulunan Proteomiks ve Hayvan Zehirleri Araştırma Laboratuvarı bilimsel araştırma-geliştirme faaliyetleri için kullanılmaktadır. Laboratuvar ayrıca uzaktan eğitim kapsamında gerçekleştirilen deneysel video çekimleri için de kullanılmaktadır. Yüz yüze lisans uygulamalı derslerde ise rutin olarak kullanılmamakla birlikte, lisansüstü öğrencilerin eğitiminde kullanılmaktadır.

Proteomiks ve Hayvan Zehirleri Araştırma Laboratuvarı kapsamında protein izolasyonu, protein elektroforezi, protein miktar tayini, kromatografi ve kütle spektrometresi analizi için protein örneklerinin hazırlanması, enzim aktivitesi örneklerinin hazırlığı, çeşitli hayvan zehirlerinin biyokimyası ve biyolojik aktiviteleri, çeşitli hastalıkların proteomik ve spektroskopik analizleri kapsamında çalışmalar yapılmaktadır.

Proteomiks ve Hayvan Zehirleri Araştırma Laboratuvarı Cihaz – Ekipman Listesi

S. No

Cihaz Adı

Marka, Model